Aktuellt

    Krisen i Ukraina och den internationella rättens olidliga lätthet

    23.4.2014

    Ukraina_Ashton_Kuva: EEAS

    Det som Ryssland företagit sig på Krim nyligen strider mot internationell rätt – eller överensstämmer med den – beroende på vem som uttalar sig. USA och EU har fördömt att Krim anslutits till Ryssland bland annat på grund att det kränker Ukrainas territoriella integritet. Ryssland har för sin del gjort sig stort besvär att förklara att anslutningen är förenlig med internationell rätt.

Mera

Månadens fråga

Signmark_pikkukuva

Vi frågar varje månad opinionsbildare och sakkunniga om aktuella EU-frågor. Den här gången frågade vi rapparen Signmark: Varför skulle det vara viktigt att speciellt unga röstar i Europaparlamentsvalet i maj?

Basfakta om EU

Interaktiivinen kartta_kuva_sv

Söker du information om EU-länderna, euroländerna eller bara om hur den Europeiska unionen fungerar? Här finner du basfakta om EU.

För lärare och studerande

Söker du information i komprimerad form om EU? Europainformationens PowerPoint-presentationer kan vara till nytta också för andra än lärare.

Fråga om EU!

Eurooppatiedotus. Kuva: Vexi Savijoki

 På vardagar svarar vi inom loppet av 24 timmar.

eposteuropainformationen@formin.fi
telefon0295 3500 10 på  vardagar kl. 9.00-12.00De obligatoriska uppgifterna är markerade med *.


1) Meddelande *


2) E-post *Senaste publikation

Eurooppakartta 2014_nosto

Europa 2014 -kartan

Europainformationens karta över Europa år 2014 innehåller Europeiska unionens medlemsländer, deras anslutningsår, länder i EU:s utvidgningsprocess och medlemsländer som hör till euroområdet och Schengen. Utomeuropeiska territorier som hör till EU är också markerade på kartan. Likaså finns där de europeiska ländernas flaggor.

Alla publikationer

Eurooppatiedotuksen uutiskirjebanneri ruotsi.
EUUSA_banneri_sv Ulkoministeriön verkkosivut
EU-edustuston verkkosivu