Ajankohtaista

Kansainvälinen Vaasanseutu EU:ssa

EU arjessa -tapahtuma haastaa pohjalaiset keskustelemaan Euroopan unionista ja sen vaikutuksista maakuntamme arkeen maanantaina 29. huhtikuuta.

Meneillään olevan europarlamenttikauden aikana Suomea kiertää EU-arjessa tapahtumien sikermä. Tapahtumilla halutaan halutaan lisätä vuoropuhelua EU:n vaikutuksista kansalaisten arkeen. Teemat
vaihtelevat, mutta lähtökohtana ovat aina maakunnille tärkeät EU-aiheet ja alueen asukkaiden ajatukset EU:sta.

Vaasa on vuorossa maanantaina 29. huhtikuuta. Pohjanmaalla vierailee tuolloin joukko EU-vaikuttajia, mm. Euroopan parlamentin jäsenet Anneli Jäätteenmäki, Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa och Nils Torvalds. Lisäksi päivän tapahtumiin osallistuvat kansanedustajat Maria Tolppanen, Janne Sankelo, Peter Östman, Lars-Erik Gästgivars ja Miapetra Kumpula-Natri sekä virkamiehiä kotimaan ministeriöistä ja EU:n toimielimistä.

Päivän aluksi julkistetaan komission tuottama mielipidekysely, joka kertoo pohjalaisten suhtautumisesta Euroopan unioniin ja Merenkurkun liikenteeseen. EU-vaikuttajien vierailukohteita aamupäivällä ovat, energiateknologiakeskittymän lisäksi, Laihian lukio, Korsholms gymnasium ja kaksikielinen Lukiokampus LYKEION (Vaasan lyseon lukio ja Vasa gymnasium).

Kauppakeskus Rewell centerissä esittäytyvät EU-toimijat ja EU-osarahoitteiset pohjalaiset hankkeet klo 11.00-14.00. Tiedossa on viihteellistä lavaohjelmaa, jolloin myös mm. mepit ja kansanedustajat esittäytyvät. Yle välittää tapahtuman tunnelmia iltapäivän mittaan. Juontajina toimivat toimittajat Antti Koivukangas ja Terhi Varjonen.

Päivä huipentuu iltapäivällä klo. 14.00-16.00 järjestettävään ”Meri yhdistää” -seminaariin. Aiheena on Merenkurkun liikenneyhteys osana eurooppalaista verkkoa.

Katso ohjelma liitteestä!

EU arjessa -kiertueen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat ulkoministeriön Eurooppatiedotus,Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto, eduskuntatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö sekä tapahtumien valtakunnallinen
päämediayhteistyökumppani Yle. Vaasassa järjestelyissä ovat mukana myös Vaasan kaupunki, Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan ELY-keskus ja valikoima EU-osarahoitteisia projekteja (energia-ala, maahanmuutto, rajayhteistyö sekä muita kansainvälisiä EU-hankkeita).Tapahtuman ajankohta
29.4.2013 klo 9:00 - 16:00

Paikka
Vaasa

Linkit ja liitteet
EU arjessa Vaasan ohjelma

Päivitetty 24.4.2013