Tapahtumat

EU arjessa –kiertue Lahdessa

EU arjessa –kiertue tuo EU-vaikuttajia Lahteen perjantaina 4. toukokuuta

EU arjessa –yleisötapahtuma haastaa lahtelaiset ja päijäthämäläiset keskustelemaan EU-vaikuttajien ja asiantuntijoiden kanssa Euroopan unionista ja sen vaikutuksista maakuntamme arkeen. Päivän kestävän tapahtuman ohjelmassa on oppilaitos- ja työpaikkavierailuja, kaikille avoin keskustelutilaisuus Lahden pääkirjastossa sekä yleisötapahtuma kauppakeskus Triossa. Lisäksi julkistetaan Päijät-Hämeessä kerätyn EU-mielipidekyselyn tulokset.

EU arjessa –tapahtuman teemana Lahdessa on kansalaisten vaikutusmahdollisuudet Euroopan unionissa. Avoimessa keskustelutilaisuudessa pohditaan muun muassa, millaisin erilaisin keinoin Euroopan unionissa voi vaikuttaa, muun muassa uutta kansalaisaloitetta, sekä alueiden vaikutusmahdollisuuksia.

Lahteen ovat tulossa europarlamentaarikot Anneli Jäätteenmäki, Sirpa Pietikäinen, Mitro Repo, Petri Sarvamaa ja Sampo Terho. Heidän lisäkseen paikkakunnalle on tulossa EU-vieraita muun muassa Euroopan komission Suomen edustustosta ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimistosta.

EU arjessa -Elli

Huomio huomio, täällä Lahti – kuuleeko Bryssel?
Klo 13.15–15.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa, Kirkkokatu 31
Kahvitarjoilu pääkirjaston aulassa klo 12.30 alkaen.

Vaikutusmahdollisuuksista Euroopan unionissa keskustelevat Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen, Mitro Repo ja Sampo Terho, Brysselin EU-toimiston johtaja Tuula Loikkanen ja Vesijärvi-säätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen. Avauspuheenvuoron pitää Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta ja tilaisuuden juontaa Ylen toimittaja ja tuttu uutisankkuri Matti Rönkä.


EU arjessa -yleisötapahtuma
Kauppakeskus Triossa klo 14.30–17
(Esittelypisteet ja rakennerahastonäyttely klo 12–17)

Trion Päijänne-aukiolla on mahdollisuus tutustua päijäthämäläisiin EU-rahoitteisiin hankkeisiin ja rakennerahastonäyttelyyn, kuulla EU-tietoiskuja ja haastatteluja sekä välipaloina nauttia musiikkiesityksistä, jota tarjoilee musiikkiteatteriopiskelija Ella Jäppinen Lahden ammattikorkeakoulun musiikki- ja draamainstituutista. Haastateltavina iltapäivän aikana ovat europarlamentaarikot Anneli Jäätteenmäki, Sirpa Pietikäinen, Mitro Repo, Petri Sarvamaa ja Sampo Terho. Lisäksi tervehdyksensä tuovat Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston päällikkö Pekka Nurminen ja Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö Eikka Kosonen. Tapahtuman juontaa Yle Lahden toimittaja Vihtori Koskinen.

Rakennerahastonäyttelyn yhteydessä olevat EU-hankkeet Entre Akatemia, Luovan Yritystoiminnan Kasvuohjelma, NOVELLUS-projekti, TEKIJÄ - Teattereiden kiertuejärjestelmä ja Tienhaara-projekti esittäytyvät ohjelmalavalla. Jakelussa on myös Eurooppa-aineistoa eri EU-toimijoilta, joiden esittelypisteet avautuvat jo klo 12.

Kaikki päivän tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia yleisölle.

EU arjessa –kiertueen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat ulkoministeriön Eurooppatiedotus, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto, eduskuntatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö sekä tapahtumien valtakunnallinen päämediayhteistyökumppani Yle. Lahden EU arjessa –tapahtuman järjestäjiä ovat lisäksi Päijät-Hämeen Eurooppatiedotus, Yle Lahti, Hämeen ELY-keskus, Päijät-Hämeen liitto, Lahden kaupunki, Hämeen TE-toimiston Eures-palvelut, Etelä-Suomen Sanomat ja Uusi Lahti.

Lisätietoja: Päijät-Hämeen Eurooppatiedotus, aluetiedottaja Helena Kiiskinen, p. 040 510 7520,
EU-hankkeet: Hämeen ELY-keskus, rakennerahastoasiantuntija Antti Välimäki p, 040 842 2257
Tapahtuman ajankohta
4.5.2012 klo 13:15 - 17:00

Paikka
Lahden pääkirjasto ja kauppakeskus Trio

Linkit ja liitteet
EU arjessa -seminaari, Lahti
Yleistiedote: Lahti 4.5.
Ohjelma kauppakeskus Triossa 4.5. (pdf)

Päivitetty 30.4.2012